Blogihaaste: 10 jouluista faktaa minusta


Jipii, joulukuu on täällä! Illat ovat menneet tonttuillessa, hankkiessa opettajille lahjoja, sekä ulkomaille pari Marimekon yllätystä. Lapsi sai ensimmäisestä luukusta, yllätys- kalenterista pehmeän elefantti pehmolelun, sekä tontun jättämän kirjeen. Voi sitä riemua! Päätin osallistua muutaman tutun kanssa blogi haasteeseen: 10 jouluista faktaa minusta - joten tässä tulee!
1. Joulufiilis
Rakastan joulua! Nykyään vähän jopa hössötän, mutta otan joulun vastaan stressaamatta. Kalenterit on hankittu jo marraskuussa ja lapsella on sama kesto-kalenteri vuodesta toiseen - vain yllätykset vaihtuvat. Nuorempana halusin aina jouluksi matkoille, mielellään lämpimään ilmastoon. Nyt vanhempana, näin 41 -vuotiaana pidän enemmän siitä, että olisimme Suomessa ja että olisi lunta. 
Joulutunnelma ja fiilis, sen taika ja jouluinen musiikki saa minut hyvälle tuulelle. Yleisesti koen, että joululomilla varsinkin pohjoisessa, ihmiset ovat super mukavia, hymyilevät ja tervehtivät myös hiihtoladuilla. Tärkeintä ei ole materia ja lahjat, vaan ihmiset, hyvä tunnelma ja rentous.
2. Joulupuu
Minulla on ollut pitkään valkoinen muovikuusi, mutta pidän enemmän aidoista kuusista. Tänä vuonna hankimme varmasti aidon tuoksuvan kuusen. Vielä se on tosin hankinta -listalla, mutta löytynee ennen pikkujouluja. Ja muovinen pienempi kuusikin löytää varmasti paikkansa.
3. Jouluiset elokuvat
Ne ovat vaan niin ihania, romanttisia ja niistä tulee iloinen mieli. Vakio elokuvat, jotka jostain syystä katson aina marras- ja joulukuussa ovat Holiday, sekä Noah. Todella erilaiset elokuvat! Näiden elokuvien päänäyttelijät kuuluvat ehdottomasti suosikkeihini. Jälkimmäinen ei ole joulu -elokuva, mutta sillä on valtava merkitys minulle. Yleensä katson hauskoja ja kevyitä leffoja, jotka saa hihittämään.
4. Jouluvalot ja kynttilät
Kaikki jouluvalot ja kynttilät on vaan niin kauniita. En pidä kirkkaista valoista, joten kaikki pehmeät valot ja tunnelmalliset lyhdyt ja jouluvalot tuovat tunnelmaa. Erilaisia valoja on kertynyt jo ihan mukavasti.
5. Jouluruoka
Minun jouluun kuuluu ruoka, josta koko perheeni pitää. Laatikkoja, vähän kinkkua, karjalanpaistia, kalkkunaa, sekä lohta meillä on aattona aina, mutta minun joulu ei menisi pilalle, jos näitä ruokia ei olisi. Tärkeintä on, että terveellistä ja gluteenitonta ruokaa on, sillä perheessämme on keliakia ja muita ruoka -rajoitteita, ihan jokaisella. Sen vuoksi kotona on kaikista helpointa syödä, sillä keliakian kanssa ei kannata lähteä ottamaan turhia riskejä.
6. Kukat
Tämä "kukka-hulluus" kulkee suvussa. Äidin puolelta mummolla oli paljon kukkia niin penkeissä kuin sisälläkin. Samoin äidilläni. Rakastan kukkia ja niiden tuomaa tunnelmaa ja tuoksua.
7. Luonto
Jouluna yksi parhaista asioista on luonnossa urheilu päiväsaikaan. Luonto, hiihto ja iltapäivä -sauna on niin parasta joululomalla!
8. Talon vaihto jouluna
Tämä on yksi sellainen haave, joka olisi kiva toteuttaa vielä joku joulu. Vaihtaa taloja päikseen esimerkiksi perheen kanssa, joka asuu Jenkeissä, Islannissa tai jossain sellaisessa maassa, joka houkuttelisi tutustumaan paikalliseen kulttuuriin ja jouluun.
9. Joulun värit
Minun joulun väreihin kuuluvat valkoinen, kulta, messinki, hopea, vihreä, ruskean sävyt, sekä luonnonvärit. Punaista ei ole kuin karkeissa, marjoissa ja lapsen askartelemissa koristeissa ja korteissa. 
10. Tontut ja joulupukki
Kaikenlaiset tonttu -jutut ja juoksevat tontut pihalla ja ikkunoiden takana on hauskaa aktiviteettia. Olen monena jouluna ollut juuri se tonttu ja myös pukki, koska tykkään heittäytyä kaikkiin tällaisiin rooleihin. Olen kurkkinut ikkunoista, kilistellyt kelloja ja laulanut. Aina on mennyt lapselle todesta ja se juuri siinä on parasta <3 Minulla on jo nyt tonttu -suunnitelma pikkujouluja varten, jonka vietämme ystäväperheen kanssa meidän kotona.
Blogihaaste: 10 jouluista faktaa -kirjoituksia, löydät lisää seuraavilta kirjoittajilta:
Tyylimuru
Tähän on tultu
Sinun hyvä elämä -blogi
Via per aspera ad astra
Mukavaa joulun odotusta juuri sinulle <3
Heidi
Blog challenge: 10 Christmas facts about me
Yippee, December is here! Our son got a soft elephant stuffed toy from the first hatch, a surprise calendar, and a letter left by an elf. Oh the joy! I decided to participate with some friends in the blog challenge: 10 Christmas facts - so here it comes!

1. The Christmas feeling
I love the Christmas season. I embrace the Christmas without stress. The Christmas calendars were bought back in November and my child has the same duration calendar year after year - only the surprises change. When I was younger, I wanted to travel abroad to a warm climate at Christmas. Now that I'm older, at 41, I prefer to be in Finland and have the snow.

The Christmas spirit and feeling, its magic and the Christmas music puts me in a good mood. In general, I find that on the Christmas holidays, especially in the North Finland, people are super nice, smile and say hello even on the ski slopes. It's not about the stuff and the presents, it's about the people, the good atmosphere and the relaxation.

2. The Christmas tree
I've had a white plastic tree for a long time, but I prefer real ones. This year, we're definitely getting the real tree. It's still on the shopping list, but I think I'll find it before the Christmas. And the smaller plastic tree will definitely find its place.
3. The Christmas movies
They are just so lovely, romantic and make you feel happy. The standard films that for some reason I always watch in November and December are Holiday, and Noah. Really different films! The lead actors in these films are definitely among my favourites. The latter isn't exactly a Christmas movie, but it has huge meaning for me. I usually watch fun and light films that make me giggle.
4. The Christmas lights and candles
All the Christmas lights and candles are just so beautiful. I don't like bright lights, so all the soft lights and moody lanterns and Christmas lights add to the atmosphere. I've got a nice collection of lights already :)
5. The Christmas food

My Christmas includes food that my family likes. The Christmas would not be ruined if there were no traditional Christmas foods. We usually have turkey, salmon, and some Christmas ham. The most important thing is to have healthy, gluten-free food, as everyone in our family has celiac disease and other food restrictions. That's why it's easiest to eat at home, because with celiac disease, it's not worth taking unnecessary risks.

 6. The Flowers

I inherited a love of flowers in my mother's milk. I love the flowers and the atmosphere and fragrance they bring.

 7. The nature  

One of the best things about the Christmas is being out in nature during the day. Nature, skiing and an afternoon sauna are so much better during the Christmas holidays!

8. Changing the house at Christmas

This is one of those dreams that would be nice to realise one Christmas. It would be nice to swap houses with a family living in the US, Iceland or some other country. It would be nice to experience the local culture and atmosphere in another country at Christmas.

9. The colours of Christmas

My Christmas colours include white, gold, brass, silver, green, shades of brown and natural colours. Red is used in desserts, candy, berries and in decorations and cards my children make. 

 10. The Santa Claus and the elves

All sorts of the elf stories and the elves running around the yard and behind the windows are fun activities. I've been that elf for many Christmases, as well as Santa Claus, because I like to throw myself into all these roles. I've peeked in windows, rung the bells and sung the Christmas songs. It's always gone down a treat for the child and that's the best part!

Have a nice Christmas just for you <3
Heidi

 


5 kommenttia


 • Tanja / Please Be Seated for Takeoff

  Ihana fiilistelypostaus, teki mieli alkaa laittaa joulua, vaikken oo yhtään jouluihminen. Tai ehkä oonkin, mutten sillain kun joulua muka pitäisi viettää. Me ollaan oltu juurikin niitä, jotka lähtevät jouluna reissuun – tai oltiin Suomessa asuessa. Mutta sit taas toisaalta, joulussa parasta on hyvä ruoka, lepo ja rauha. Se on helppo toteuttaa. Varsinkin kun en minimalistina mene kauppoihin muutenkaan, niin jää se inhokkiosa eli ostoshysteria näkemättä. Lahjojen antaminen on toki kaunis tapa, mutta se on mennyt aikaa sitten niin överiksi, että meidän lähipiirissä ei ole ostettu lahjoja vuosikausiin. Mutta on sovittu, että saa toivoa, jos jotakin tarvitsee.


 • Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys

  Olipa kiva lukea sinun joulufaktasi. 🙂 Minä olen myös jouluelokuvien ystävä, ne kuuluvat olennaisesti joulunalusaikaan!


 • Tyylimurun Tiina

  Ihania jouluisia juttuja ✨️ Kyllähän tässä joulua jo alkaa odotella. Holidayn kerkisin viikonloppuna taas katsoa ja aina yhtä hyvin sen ääressä viihdyn. Hauskalta kuulostaa sun seikkailut tonttuna, sekä pukkina! Vau!


 • Minna

  Ihana postaus, kiva, kun lähdit haasteeseen mukaan. Lumouduin kuvistani. Vau!

  Minna/ Tähän on tultu -blogi


 • Mare

  Poikkesin tutkimaan 10 joulufaktaa ja samalla pari muutakin kirjoitusta :)
  Kodin vaihto jouluna kuulostaa kiinnostavalta vaihtoehdolta.


Jätä kommentti


Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista