Meistä tuli perhe -työkirjan synty tarina


Esikoisteokseni Meistä tuli perhe -työkirja ilmestyi vuonna 2019.
 Hahmotelma kirjasta muotoutui äitiyden ensimmäisten vuosien aikana, jolloin oma polkuni oli johtanut eri hyvinvointi -koulutusten pariin. Opiskelin seksuaalineuvojaksi, kun idea kirjasta syntyi. Olin selviytynyt HELLP -oireyhtymästä (raskauden vaikea komplikaatio) yhdessä lapseni kanssa. Olimme hengissä, mutta paljon oli tapahtunut. Mies otti vauvan hoito vastuun heti alkumetreillä ja alku oli haastavaa tapahtumien jälkeen. Olen kiitollinen edelleen joka päivä siitä, että meistä tuli perhe <3 

Polkuni johti joogaopettaja -koulutukseen ja tutustuin erilaisiin mielen ja kehon hoito muotoihin, sekä eri taiteen tekemisen muotoihin. Olin aloittanut huomaamattani tutustumisen myös itseeni, syvällisemmällä tasolla. Pohjakoulutukseni (sosionomi AMK), sekä työkokemus erilaisten ryhmien, lasten ja nuorten, sekä kriisi - ja perhetyön parista oli tuonut elämääni jo paljon tietoa ja kokemusta. Oma kriisi ja muuttunut terveydentila, sekä lapsen keliakia auttoi ymmärtämään, että arki tulee muuttumaan. Niinhän se on, lapsen syntyessä on aivan uuden edessä, ilman kriisejä tai ei. 

Ajattelen, että vuorovaikutus ja sen laatu on yksi tärkeimmistä asioista niin parisuhteessa, kuin muutenkin elämässä. Toisen kehuminen, kauniit sanat, kosketus ja aito kohtaaminen ovat asioita, joita pidän todella tärkeinä asioina parisuhteessa. Meistä tuli perhe -työkirja kannustaa juuri tähän. Ruuhkavuodet ottavat veronsa, mutta ne antavat myös paljon. Yhteinen tiimi -henki, "perheen voimalause", vastuiden jakaminen, treffit (ihan ne pienetkin), hellyyden osoittaminen, huumori ja leikki kantavat arjessa. Kirjassa on myös "meidän aarrekartta", jota voi täyttää itselle ja kumppanille sopivalla tavalla. Itse rakastan runoja ja sanoituksia ja siksi kirjassa on myös osiot muun muassa omille runoille ja kirjeille. Kirjaan voi myös tallettaa valokuvia perheestä.

Meistä tuli perhe -työkirja
Ulkoasu ja taitto: Mona Lindroth
Kustantaja: Fitra Oy
Kirjan kauniit kuvat on ottanut valokuvaaja Anna Alila​.
Voimauttavaa lokakuun loppua!

Heidi

Jätä kommentti


Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista