Syksy ja luovuus


Mitä on luovuus? Sitä ollaan pohdittu viime aikoina ystävien kesken. On sparrailtu ja pohdittu uusia kuvioita ja suunnitelmia. Eveliinan kanssa tutustuimme mamabreikki.fi kautta ja heti löytyi paljon yhteisiä kiinnostuksen kohteita, kuten kaikkien kirjoittajien kanssa. Meitä on huikea määrä ja vain osa näkyy alla olevassa kuvassa. Kirjoitamme kaikki Mamabreikki -sivustolle hieman eri näkökulmista, oman ammatillisen osaamisen ja kokemuksen kautta.
Mamabreikki -sivuston kirjoittajia ja sivuston perustaja Karoliina Beckman (takana vasemmalla). Oikealla Mira Lylymäki, vasemmalla Eveliina Isopahkala ja minä.
Minusta tuntuu, että syksy on aina jotenkin luovaa aikaa. Kesä on puhdistanut ja tuonut uutta virtaa ja kaikki luova tekeminen tuntuu luontevalta syksyllä. Syksy on vähän kuin uusi vuosi, tai vähintäänkin uusi lehti uusissa väreissä. Tulee kirjoitettua, maalattua ja sisustettua enemmän ja tekisi mieli täyttää kalenteri kaikella luovalla tekemisellä. Siinä se juju varmaan onkin, ettei täytä kalenteria liian täyteen. Luovat ideat saattaa alkaa muodostua pikkuhiljaa, virkistyneeseen ja avoimeen mieleen, esim. joogan tai lenkin aikana. Ideoita alkaa prosessoimaan ja alkaa syntyä jotain uutta. Ystävän tai työkaverin kanssa käyty keskustelu avaa jotain ihan uusia ovia ja ideoita. Se mikä on tärkeää luovuudessa, niin prosessi ja aika. Mitään uutta ei synny väkisin, vaan usein ihan vahingossa.

Nyt onkin mielenkiintoinen lokakuu tiedossa. Ilmoittauduin valokuvaus -kouluun, joka on ensi viikolla. Lokakuun loppupuolelle varasin ajan taide studiolle luovuus valmentajan oppiin ja pääsen maalaamaan. Odotan todella innokkaana ja avoimin mielin tätä kaikkea <3
​Kiitos Karoliinalle vinkistä :)

Ideoita kannattaa kirjoittaa ylös, ihan mitä vain ideoita! Niihin voi sitten palata, kun aika on niille otollinen. Minulla on myös aina joku vihko mukana, johon kirjoitan kaikenlaista. Ideat saattaa olla runon alkuja, piirroksia, sanoja, ajatuksia, hahmoja tulevaan kirjaan, lauseita ja sanontoja. Säilytän vihkojen ja kirjojen välissä ystäviltä saatuja kortteja ja lapselta saatuja piirroksia, koska ne nyt vaan on ihan parasta <3 Kirjoista on myös ihana ammentaa uusia oivalluksia. Korona aika rajoittaa jonkin verran suunnitelmia ja tekemisiä, niin mieli alkaa ohjautumaan automaattisesti kaiken luovan äärelle.

Luovuus on arjessa monesti myös sitä, että osaa aikatauluttaa ja olla vähemmän tarkka, ainakin äitinä tulee huomattua monesti, että niin, eihän se ole niin justiinsa. Hyvän lopputuloksen voi saada vähän vähemmälläkin ja se riittää! Äitiys on tuonut omaan tekemiseen rentoutta ja asioiden suhteuttaminen on helpompaa, kuin nuorempana.

FALL & CREATIVITY

What is creativity? We have discussed about this a lot with friends. The fall is always like a new start, for me it's like a New Year. I can focus much more easier for writing, painting, and for all kind of creativity on fall. You never know when or where good idea will pop up, it can happen at Yoga class, during running or walk at forest. It's so much easier to develop new things together with people 
who thinks same and share same values. 
The creativity happens often when you don't expected it. I always keep some paper or notebook with me, usually I write down words, ideas, poems etc. Then it is easier to proceed with these ideas later. 

I'm going to go to the photographing course on next week. End of the October I'm going to meet the creativity coach and have some painting time on art studio ! I'm so exited about these things <3
Kuvat/Pics: Niina Töyrylä 

​Luovaa lokakuuta itse kullekin!
Have a nice October!

Heidi

Jätä kommentti


Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista