Kotimaan matkavinkki joululomalle


Mitä sinä kaipaat joululomalta?
Itse kaipaan ulkoilua ja urheilua, perheen yhteisiä kortti- ja lautapelejä, luontoa ja rauhaa. Iso-Syöte on tarjonnut tätä kaikkea.
Luontoa, lenkkeilyä, pyöräilyä ja joogaa! Talvella hiihtoa, laskettelua ja takkatulta! Iso-Syöte on vienyt ainakin minun sydämen. Olen alkanut haaveilla kesämökin sijaan mökistä, joka sijaitsisi aivan hiihtoreittien ja polkujen vieressä. Iso-Syötteellä on mukavaa tekemistä niin syksyllä kuin talvellakin. Vuokramökit ovat aina löytyneet helposti, eivätkä ole hinnaltaan läheskään niin kalliita, kuin Lapissa. Iso-Syöte on Suomen eteläisin tunturi ja omasta mielestäni jo tarpeeksi kaukana, kun Etelä-Suomesta matkustaa. 
Hotellilla tuli käytyä vain kerran illallisella ja lapsi puhuu vieläkin, miten hyvää poronkäristys oli ja miten upeat maisemat sieltä avautui. Olemme viettäneet Iso-Syötteellä yhden joulun ja monta kertaa on ollut mielessä, että syysloma olisi myös kiva kokemus siellä. Ja niinhän se oli! Paljon erilaisia polkuja lenkkeilyyn ja pyöräilyyn ja upeassa säässä vielä. Tällaiset koko perheen hyvinvointia tukevat lomat ovat kyllä parhaita. Raikas sää ja kaunis luonto, siitä tulee paras olo! Illalla voi vetäytyä lukemaan kirjaa, pelata lautapelejä tai tehdä palapeliä. Meidän perheessä pelataan Scrabblea aina lomilla, se on oma suosikkini. Meidän perheessä kaikki on vaan niin kilpailuhenkisiä, että ihan naurattaa. Muistutan kuitenkin aina lasta, että pääasia on, että on hauskaa! 
Miten ne eväät voikin maistua niin hyvälle luonnon siimeksessä? Kahvia kuksasta luonnon äärellä! En ainakaan itse keksi juuri parempaa kahvipaikkaa. Iso-Syöte on mukava paikka lomailla niin syksyllä, kuin talvella. Erilaisia majoitusvaihtoehtoja riittää, on kelomökkejä, sekä moderneja hirsimökkejä. Vaihtoehtona on myös upea hotelli kukkulalla. Suosittelen lämmöllä Iso-Syötettä niin lapsiperheille, kuin vaikkapa pariskunnille. Luonnolla on ihmeellinen voima! Itselleni luonto, hyvät liikuntamahdollisuudet, perhe ja rauha takaavat onnistuneen loman. Tietenkään saunaa ja hyvää ruokaa unohtamatta!

 Where do you want to be on Christmas holiday?

 I really want to be with nature. I prefer fresh air, nature, outdoor sports, healthy food, books and games (I like Scrabble) and being with my family. Usually, I want to go to the North Finland on Christmas holiday. 

Iso-Syöte is a lovely place to go to the holiday. Iso-Syöte is situated on the Pudasjärvi and is the southest mountain in Finland. The city of Oulu is 140 kilometres away from Iso-Syöte. If you like outdoor sports, skiing, running, biking, hiking and do downhill skiing and nature, you will like this place. The air is fresh, and people are very nice here in Iso-Syöte. We have been here in Iso-Syöte on this autumn and Christmas time. Our family loves sport and being outdoor, so this is the right place to be. You can be active, but you can just walk and hike on the woods, go to the sauna and rest.

There is a very nice hotel in Iso-Syöte with breathtaking views. There is a lovely restaurant and very nice facilities to do different things. The national park is very beautiful and calm place. Our son and my husband rent the bikes and I chose the running. We were exploring every day with different routes and trials on the national park.

I recommend this site for you if you want to know more about routes, directions, maps, and services on the Iso-Syöte -area. This is the place where I want to go again and again. https://www.nationalparks.fi/iso-syote

Have a wonderful Christmas season!

Heidi 

Keho ja mieli kiittäen,
Heidi

2 kommenttia


  • Mare

    Upeita kuvia!
    Ulkona kaikki maistuu paremmalle. Mikähän siinä onkin.


  • Tyylimurun Tiina

    Kiitos hyvästä postauksesta! En Iso- Syötteellä olekaan käynyt, mutta hyväksi todetut luonnonkauniit kohteet kiinnostavat aina. Joululomalla tärkeintä on olla rauhassa oman perheen kanssa. Kiva mökki, jonka vieressä ulkoilupaikat olisi kyllä täydellistä.


Jätä kommentti


Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista