Liikuntaa ja ihon hoitoa


Talvi tarjoilee nyt kauniita elämyksiä luonnossa ja näin Etelä-Suomessa asuvana, onneksi myös täällä on paljon upeita retki kohteita. Itse olen aktivoitunut hiihtämään ja taitaa olla jo 50-60 kilometriä takana tämän vuoden puolella. Seuraavaksi ajattelin hiihtää jossain muualla kuin Sipoossa, ihan vaihtelun vuoksi. Viimeksi hiihtolenkillä pysähdyin juttelemaan erään hiihtäjän kanssa (hyydyin ylämäkeen) hiihto- ja retkiluistelu- paikoista. Sain vinkkinä Tuusulanjärven pidemmän luistelu -reitin ja tietysti Porvoossa on myös kiva reitti. Oletko käynyt?
Usein kun hiihdän menemään tai juoksen, niin en hirveästi juttele, sillä saan lenkistä niin enemmän irti. Minulle juoksu ja hiihto on keskittymistä vain siihen tekemiseen. Se on flow -tila, jossa voi tulla ideoita ja ajatuksia, ehkä myös uusia oivalluksia. Minun työ on melko sosiaalista ja olen usein muutenkin paljon äänessä. Ulkoillessa on jotenkin ihana olla vaan hiljaa ja keskittyä tekemiseen. Ihastelen luontoa samalla ja hengitän raikasta ilmaa. Hiihtolenkillä ylämäet menevät välillä tehokkaasti ja välillä taas ei. Usein se ensimmäinen 3,2 kilometrin kierros ottaa voimille ja tuntuu, ettei oikein lähde, mutta kun saa vireen ja kroppa lämpenee, niin kaksi muuta kierrosta meneekin mukavasti. Hiihtokunto kasvaa varmasti hiihtämällä ja lepopäivillä, sekä kehon huollolla.

Talviurheilussa- ja liikunnassa ainakin minun kuivuuteen taipuvainen iho on ollut koetuksella. Olen kokeillut erilaisia voiteita ja sain Ruohonjuurelta kaksi erinomaista voidetta testiin. Toinen on Madaran kirkastava C-vitamiinivoide, joka on ollut ahkerassa käytössä. Monien kasvovoiteiden ongelma on minulla ollut se, että voide tuntuu liian raskaalle kasvoilla. En muutenkaan käytä meikkiä päivittäin, koska urheilen paljon ja en pidä siitä, että iho on luonnoton. Madaran C-vitamiinivoide tuntuu luonnolliselle ja on tehokas kosteuttaja. Kosteusvoide sisältää C-vitamiinia ja se todella pehmittää, silottaa ja elvyttää ainakin minun kuivaa ihoa. Voidetta on myös helppo käyttää sen annostelijan vuoksi! Aion jatkossakin ostaa tätä talvisin, kasvojen ihonhoidon kuurina.

Toinen uusi voide- tuttavuus on ollut Egyptian Magic -voide -  egyptiläinen ihmesalva. Ensimmäisenä voiteesta tuli mieleen vuosia sitten tehdyt Egyptin matkat ja snorklaus -reissut :) Aloin myös haaveilemaan kaukomatkasta, mutta ehkä ensi keväänä sitten. Itse voide on ollut kuulema jenkkijulkkistenkin suosiossa. Voide on aivan mieletön ja se sopii muun muassa huulille, arville, hiuksille, kasvojen iholle, tatuoinneille, parranajon jälkeen, käsille ja kynsinauhoille, vaippaihottumaan, sekä esimerkiksi hierontaöljyksi. Voide on 100 % luonnollinen! Jos lähdet reissuun ja haluat pakata vain välttämättömät, niin valitse ihmeessä Egyptian Magic - et pety! Usein tuntuu, että lyhyelläkin viikonloppu reissulla on vaikka mitä purkkeja mukana. Voide on vedetön, joten se sopii koko perheen talvisiin retkiin, ulkoiluun ja urheiluun.
*Voiteet on saatu Ruohonjuuri, Kamppi myymälästä blogi yhteistyönä. 

Wintertime and skincare
Here in Finland weather is so beautiful right now! There is snow everywhere and trees looks like in Lapland even we live in South of Finland.
I love cross-country skiing because it´s so good exercise and you can breathe fresh air. Outdoor exercise and going home to sauna afterwards, makes my soul happy. I usually make tea or coffee right away after skiing, it´s my habit to relax. Ice-skating on lakes is also quite popular here in Finland in winter. I`m going to seek some new places soon to skate with my family.
 
Do you prefer sports by yourself or with a friend? I like to run and ski just by myself. It´s my own time and I like to concentrate just to what I´m doing. That´s why the running and skiing is like flow -moment for me. I´m a sport instructor and yoga teacher, so I like guiding exercise groups and I`m going to do that in this spring after few years.
 
My skin is quite dry in wintertime. I got two different skincare products from Ruohonjuuri, to try. The other skincare product is Vitamin C Illuminating Recovery Cream. It´s very nice moisturizer for face and easy to use. The other skincare product is a multi-purpose Egyptian Magic – salve. It´s good for whole family members. We use that salve on our cheeks in outdoors, because there is no water on that salve.
 
* The skincare products are presents from Ruohonjuuri, Kamppi store.
 

 

Toivotaan lisää hyviä ulkoilu kelejä ja maltillisia pakkasia!

Have a nice January and see you!

Heidi 

 

 


Jätä kommentti


Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista