Talvista herkuttelua


Talvi on herkuttelun ja lumessa temmeltämisen aikaa! Elokuvia, kirjoja ja herkkuja, sekä luonnossa liikkumista. Hiihto, luistelu ja pulkkamäki on kyllä mahtavia aktiviteetteja. Ulkoilun jälkeen lämmin tee tai kahvi maistuu niin hyvältä! Meillä herkkuihin kuuluvat sokeriton suklaa, luumut, taatelit ja viikunat ja kaikki gluteenittomat leivonnaiset ja letut ilman lisättyä sokeria. Minullahan ei ole herkkupäivää, syön melkein joka päivä jotain herkkua. Ennen suolisto-ongelmia ja diagnooseja söin lisättyä sokeria valtavat määrät. Jäätelökakku saattoi mennä kerralla ja irtokarkkipussit olivat todella suuria, siis todella! Sellainen kierre kesti monia vuosia ja ruokavalioon kuuluivat silloin vielä myös lehmänmaito ja viljat. Sanoisin, että olin addiktoitunut sokeriin. Suoliston ongelmiin vaikutti moni muukin asia, kuten pahat bakteerit ja useat antibiootti kuurit, jotka siinä tilanteessa oli pakko syödä. Taustalla oli myös vuosia kestänyt tulehduskierre. Elämänmuutos ja se, että on pakko luopua tietyistä asioista, kohdallani myös gluteenista, ei ole aina helppo. Mutta sen voi tehdä, olen siitä elävä esimerkki!

Ruohonjuuren valikoima on kattava, koska sieltä löytyy todella hyviä sokerittomia, vegaanisia ja gluteenittomia herkkuja! Yksi suosikkini on Torras-sarjan sokeriton tumma mansikkasuklaa ja mausta ei edes uskoisi, että kyseessä on oikeasti sokeriton tuote. Niin hyvää se on! Suklaasta löytyy myös muita makuja ja minttu on toinen suosikkini. Jos pidät kuivatuista luumuista, niin Crazy Jack -pehmeät luomu luumut on hyvä valinta.

Rakastan hyviä kahveja! Sanoisin jopa, että olen hieman kahvi -snobi! Hyvä kahvi on vaan niin hieno asia ja varsinkin, jos sen saa nauttia rauhassa ja pitkään. Ruohonjuuren ranskalaistyylinen Clipper, Votre Madame le café on reilun kaupan tumma Arabica -luomukahvi. Rauhallinen kahvi hetki on niitä arjen pieniä iloja. Sokeriton suklaa, kuivatut luumut, kahvi ja tee on saatu Ruohonjuuri Kamppi, myymälästä blogi yhteistyönä. Kuvat, joissa on kahvikuppi, on ottanut ihana Jenna Matikainen <3
*Yhteistyössä Ruohonjuuri, Kamppi -myymälän kanssa
Sweet Winter
*Commercial cooperation with Ruohonjuuri, Kamppi -store
Movies and books with sweets are the best thing to do on cold winter nights. Outdoor activities, such as skiing, and ice skating are nice things to do during the day and with children. After outdoor sports is nice to go to the Sauna, put some candles, take the seat on the sofa and just enjoy. I eat sweets almost every day, but they are sugar-, gluten-, and milk- free. For me sweets are different kind of fruits, plums, sugar free chocolate and baked goods and banana pancakes. Before my health problems I ate sugar too much. Nowadays I can`t even do that. Gluten-, sugar-, and cowmilk- free food are very normal for me now. Ruohonjuuri, Kamppi -store is one of my favorite store to shop these products. Sugar free strawberry chocolate from Torras is very good and you can find it different kind of flavors. The organic prunes from Crazy Jack is very soft and my child also likes these prunes.

Relaxing Sunday morning with good and fresh coffee is one of the things that I just love. And Clipper, Votre Madame le café from Ruohonjuuri fits perfect to this moment. Sugar free chocolate, prunes, coffee and tea are presents from Ruohonjuuri, Kamppi store. Pictures with coffee cup by lovely Jenna Matikainen.

 Have a nice January!

Heidi

Jätä kommentti


Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista